arrow_back_ios Terug

Voorhout - Het spookt weer in Sonate!

Zaterdag 2 november 2019 was het weer zover. Het jaarlijks terugkerende Halloween feest aan de Iris en Narsis in Voorhout. Dit feest is 3 jaar geleden ontstaan als eerste kennismaking met de buurtbewoners, aangezien we allemaal net die zomer onze intrek hadden genomen in de nieuwbouwwijk. Buurtjes Daniëlle en Annemarie hadden de stoute schoenen aangetrokken en de organisatie op poten gezet. Wat volgde was een zeer geslaagd feest, waarbij al een hoop bewoners goed hun best hadden gedaan met verkleden en versieren van hun woning. Dat was in 2017 en sinds die tijd wordt het elk jaar gekker. Sinds vorige jaar is een prijsuitreiking voor griezeligst verklede kind en mooist versierde huis en dit maakt de concurrentie moordend !

Dit jaar zou het allemaal nog mooier en grootser worden. Zeker met de bijdrage van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen! We hebben met een donatie van het fonds twee mooie picknickbanken, partyverlichting voor de feesttent en een haspel kunnen kopen!

De banken waren nog wel een klus om in elkaar te zetten, maar met een aantal buurmannen was het zo geklaard. Ook wat kinderen uit de buurt, zij hebben geholpen met schuren en verven.

Na flink wat voorbereiding was het dan zaterdag 2 november. In de ochtend hebben heel wat buurmannen twee grote partytenten opgezet in het midden van het speelveld. Dit veld is midden in de wijk gelegen. In de tenten werden vanaf de middag allerlei griezelige spelletjes gedaan met de kinderen, zoals monster bowlen en Spooksnothappen om vanaf 17 uur aansluitend met elkaar wat te eten. Iedereen nam zelf wat Halloween hapjes mee om in de gezellige sfeer te blijven. Dit was ook het tijdstip dat Yvonne Menko namens het Jacoba van Beierenfonds Teylingen een kijkje kwam nemen en te ervaren hoe het er allemaal aan toe ging. Dit vonden we een uitgelezen moment om haar en het fonds te bedanken voor hun bijdrage en zijn mocht symbolisch de ‘bedank’ plaatjes op de banken schroeven. Uiteraard bijgestaan door Dracula zelf.

Na al het lekkers was het tijd voor de uitreiking van leukst verkleed kind. Een daarna werd het voor de kinderen dan toch echt tijd om langs de deuren te gaan. Wat was dat spannend voor de kinderen! Er was een heks met en glazen bol en een andere heks die Hans en Grietje had opgesloten. Maar ook volwassenen in enge maskers en gewaden, griezelig versierde huizen met licht, rook en muziek effecten. De kinderen keken hun ogen uit. Wat was er weer uitgepakt door alle bewoners en nog gekker dan het jaar daarvoor. Al met al weer een heel gezellig feest en we vragen ons hoe het volgend jaar zal zijn. We kijken daar alweer naar uit!

Onze dank is groot dat het Jacoba van Beierenfonds Teylingen dit mede mogelijk heeft gemaakt!