arrow_back_ios Terug

Verslag revitalisering Speeltuin Bijdorp 2020

De springberg in speeltuin Bijdorp was verwijderd en opgeslagen in verband met een tijdelijke semi-openbaarstelling. Dit jaar is besloten de speeltuin weer in volle glorie open te stellen. Daarvoor wilden we o.a. de springberg weer terugplaatsen en het zand van de zandbak vervangen.
Na het terugplaatsen van de springberg bleek de elektrische voeding defect. Er diende een nieuwe voeding ingegraven te worden. Hiervoor was een grafmachine noodzakelijk, alsmede ruim 100 meter nieuwe grondkabel. Het Jacoba van Beierenfonds is aangeschreven om deze kosten te kunnen dragen. Op zaterdag 18 april is de oude elektrische voeding opgegraven en verwijderd. In de hierdoor ontstane geul is een nieuwe grondkabel gelegd en aangesloten op de elektrische verdeelkast en de ventilator voor de springberg. Aan het einde van de dag was de springberg weer in bedrijf.

    

Door alle Coronaperikelen is de opening helaas een tijd uitgesteld, maar sinds 1 juni kunnen kinderen weer genieten van de zandbak en springen op de springberg.