arrow_back_ios Terug

Nieuwe vlaggenmasten voor Comité Straatversiering Sassenheim

'Een mooi gebaar van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen voor het Comité voor Straatversiering te Sassenheim. Het Comité dat al meer dan 70 jaar zorgt voor de aankleding van Sassenheim als het Corso door de Bollenstreek trekt en uiteraard ook met Koningsdag. Uit handen van Jacoba van Beieren Fonds voorzitter Frans Heemskerk (geheel links op de foto) kregen de Comité-leden Leo van Ruiten, Jan van Rijn en Hans Oudshoorn de symbolische cheque van 1500 euro uitgereikt. Een prachtige bijdrage van het Jacoba van Beierenfonds die mede mogelijk gemaakt is door Novens Accountants Sassenheim.

 

Na jaren van ups and downs heeft het Comité de wind weer aardig in de zeilen. Na het dieptepunt van het stopzetten van de subsidie door de Gemeente was het bijna gedaan met het versieren van het dorp tijdens het Corso. Een enorme klap voor het Comite dat dit geheel doet op vrijwillige basis. Echter mede door aanpassingen van de bestedingen en het werven van andere en meer donateurs heeft het Comité ternauwernood kunnen overleven. Daarom zijn de giften als nu van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen zo enorm onmisbaar, het Comité is daar zo dankbaar voor. De bijdrage zal niet zo zeer gebruikt worden om de jaarlijkse kosten te dekken maar meer om diepte-investeringen te kunnen doen in het materiaal wat jaar in jaar uit gebruikt wordt en uiteindelijk na zovele jaren toch aan vervanging toe is.

 

Ook meldenswaardig is dat zowel de Oranjevereniging als ook Park Rusthoff gebruik maakt van de materialen van het Comité. Gewoon omdat het gebruik er van zoveel extra expressie geeft aan hun activiteiten.  

 

Door de gift van het JVBF kunnen de bloemen u weer tegemoet bloeien en zullen de vlaggen weer uitbundig wapperen in de wind, want zeg nou zelf Sassenheim kan toch niet zonder deze versiering tijdens het Corso van de Bollenstreek. Bent u al donateur: meld u aan! Vanaf 15 euro ben je al donateur, voor donatie en/of informatie: cvs-sassenheim@xs4all.nl.' aldus het Comité voor Straatversiering Sassenheim.