arrow_back_ios Terug

Bijdrage Jubileum Voorhouts Kamerkoor

Op woensdagavond 24 november heeft de heer Frans Heemskerk (voorzitter Jacoba van Beierenfonds Teylingen) een cheque van maar liefst € 1500,- uitgereikt aan het Voorhouts Kamerkoor.

In 2022 bestaat het Voorhouts Kamerkoor 25 jaar. Voor deze bijzondere gebeurtenis heeft de muziekcommissie  grote muzikale plannen gemaakt. De voorzitter van het Voorhouts Kamerkoor, Maria Kersten, is dan ook extra blij met deze donatie. Zij bedankt het Jacoba v Beierenfonds Teylingen hartelijk voor hun donatie.

Er staan al verschillende concerten in 2022 op het programma. Met als hoogtepunt en afsluiting van het jubileumjaar, op 10 december 2022, de Messiah van Händel. Het Voorhouts Kamerkoor zal zich door het jaar heen op verschillende plekken in Voorhout en Teylingen presenteren. De jeugd van de basisschool wordt hier ook bij betrokken. Er is een lesplan ontwikkeld dat het koor in een aantal groepen 6 en 7 wil aanbieden en uitvoeren. Op deze manier wil het koor de jeugd met de klassieke koormuziek kennis laten maken.

Tijdens het jubileumconcert gaat het kamerkoor groots uitpakken. Zij voeren dan de Messiah van Händel uit. Daarbij gaat het koor begeleid worden door het  Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA). De solopartijen worden door professionele zangers uitgevoerd. Het Voorhouts Kamerkoor verheugt zich erop om de Messiah te gaan uitvoeren.

Het Voorhouts Kamerkoor organiseert in 2022 een serie concerten, met als sluitstuk de Messiah in december.