JvBFT in de media

geplaatst op: 30-10-2018

Donatie Jacoba van Beierenfonds rolstoel team HV Foreholte

Rolstoel handbal Team van HV Foreholte ontvangt van het Jacoba van Beierenfonds een donatie van € 1500.00 voor de aankoop van drie sport rolstoelen. Lees meer »
geplaatst op: 30-10-2018

Aanpak zwerfafval door VOORHOUT SCHOON ’t op

​Ze zijn inmiddels een half jaar bezig, de initiatiefnemers Sylvia en Hans Hoogduin. Met hun initiatief ‘Voorhout Schoon’ zijn ze bijna dagelijks actief met het opruimen van zwerfafval in Voorhout en omstreken. Lees meer »
geplaatst op: 27-04-2018

18001 Partytent voor een droge geluidstechnicus

Van Koningsdag in Sassenheim maken we ook in 2018 weer een muzikaal feestje voor iedereen! Dus na de verplichte aubades, kindermarkten en tompouces kom je naar de Oude Haven voor wat topklasse bands, aldus Stichting Havenfestiviteiten Sassenheim. Lees meer »
geplaatst op: 05-04-2018

Rob Batenburg ontvangt gemeentelijke onderscheiding

Sassemer Rob heeft gister de Zilveren Barensteel ontvangen voor zijn betrokkenheid bij vele vrijwilligersactiviteiten binnen Teylingen, waaronder het opzetten van het Jacoba van Beierenfonds. Lees meer »
geplaatst op: 19-03-2018

Eerste Repair Café bijeenkomst met nieuw gereedschap

Afgelopen zaterdag werd in Ontmoetingswerkplaats De JoJo in Sassenheim weer een bijeenkomst gehouden van Repair Café Teylingen. Tijdens deze bijeenkomst konden de vrijwilligers gebruik maken van de gloednieuwe gereedschapswagen, die onlangs is aangeschaft. Lees meer »
geplaatst op: 17-02-2018

Dankzij donaties komt speelplaats de Geest steeds dichterbij

Anja Overgaag en Hannerieke Dekkers van stichting Speel- en ontmoetingsplaats de Geest hebben afgelopen weekend, uit handen van Lucas van Tol, een bedrag van 360,35 euro mogen ontvangen van de Albert Heijn in Sassenheim. In november en december haalde de stichting geld op bij deze supermarkt door het inzamelen van statiegeldbonnetjes. Lees meer »
2017
geplaatst op: 22-11-2017

Ruim 24.000 euro in kas dankzij schenking Vrienden in Warmond

De stichting Vrienden in Warmond houdt op te bestaan. De 12.100 euro die nog in kas zat, is geschonken aan het Jacoba van Beierenfonds Teylingen. Doordat de schenking nog dit jaar is gedaan, verdubbelt Fonds 1818 dat bedrag. In totaal krijgt het fonds 24.200 euro dankzij deze verdubbelaar. Lees meer »
geplaatst op: 02-10-2017

Arno van Kempen neemt Tovertafel SassemBourg in gebruik

"Ik dacht meteen: wie dit ook bedacht of gemaakt heeft, die heeft een fantastisch instrument ontwikkeld." Met zichtbaar enthousiasme vertelt wethouder Van Kempen vrijdag over zijn ervaringen met de Tovertafel. In verpleeghuis SassemBourg werd het spel, dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met dementie, door hem officieel in gebruik genomen. Lees meer »
geplaatst op: 30-07-2017

Volleybal Glow in the dark-toernooi

Op zaterdag 9 september vindt van 09.15 uur tot 11.30 uur een bijzonder volleybaltoernooi plaats in Wasbeek. Het is namelijk het eerste Glow in the dark-toernooi in Sassenheim, met dank aan een bijdrage van het Jacoba van Beierenfonds. Lees meer »
geplaatst op: 08-05-2017

Up2stage start Crowdfunding

Musicalgroep Up2Stage uit Sassenheim bestaat tien jaar en om dit te vieren brengt de club in november een sprankelende jubileumshow op de planken. Lees meer »
geplaatst op: 12-04-2017

Als bedrijf iets te vieren? Doe een donatie!

​Om de vele aanvragen voor ondersteuning van initiatieven, projecten en evenementen te kunnen honoreren, heeft het Jacoba van Beierenfonds Teylingen uiteraard geld nodig. Daarom is elke bijdrage, groot of klein, welkom. Lees meer »
geplaatst op: 12-04-2017

Basisschoolleerlingen spelen sterren van de hemel op blokfluitfeest

Alle leerlingen van de groepen 4 van de vijf basisscholen van Sassenheim (de Rank, de Startbaan, het Bolwerk, de Springplank en de Overplaats) speelden op vrijdag 7 april mee op het blokfluitconcert van Crescendo. Voor de gelegenheid leerden ze in drie muzieklessen een aantal noten en een blokfluitlied, dat speciaal voor deze gelegenheid geschreven was. Lees meer »
geplaatst op: 29-03-2017

Overhandiging boek aan afstammeling oude heren van Warmond

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van het Historisch Genootschap Warmelda heeft auteur Mathieu Fannee het eerste exemplaar van zijn boek 'Heren van Warmond en Woude (985-1503)' overhandigd aan een directe afstammeling van deze heren. Lees meer »
geplaatst op: 22-03-2017

U heeft een geweldig plan. En dan?

Stel, u hebt als actief en maatschappelijk betrokken inwoner van de gemeente Teylingen een goed idee om de samenleving van Teylingen nog mooier, leuker of beter te maken. Bijvoorbeeld door de aanleg van een buurttuin, sport- of speelveld in de wijk. Lees meer »
geplaatst op: 10-02-2017

Fonds zoekt ondernemende vrienden!

Als maatschappelijk verantwoord ondernemer draagt u natuurlijk uw steentje bij aan de Teylingse gemeenschap. U sponsort de sportvereniging, waarvan u lid bent of het team van uw kinderen. Lees meer »
geplaatst op: 21-01-2017

Een nieuw jaar: nieuwe rondes, nieuwe kansen!

Een trackingsysteem voor stichting Zeilvaart Warmond, vervanging van de voederruif op kinderboerderij de Klaprooshof in Voorhout, een cultureel straatfestival door toneelvereniging Pankras, duurzame renovatie van het clubhuis van IJsclub Sassenheim en een jubileumboek over de wereldberoemde Teylingse pretband Kleintje Pils. Lees meer »
geplaatst op: 30-12-2016

Megamuziekspektakel dankzij 'crowd'

Binnen negen dagen wist de organisatie van de Oranje Proms in Voorhout een crowdfunding campagne op te zetten, met ondersteuning van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen. Het resultaat is overweldigend en zorgt ervoor dat de show op vrijdagavond 16 september een groot spektakel wordt. Lees meer »
geplaatst op: 30-12-2016

Draag Teylingen een warm hart toe

Tijdens een evenement komt een man naar de kraam van het Jacoba van Beierenfonds (JvBF). Hij krijgt vanuit verschillende hoeken verzoeken voor kleine donaties, maar wil dat anders gaan organiseren. Het zijn toch wel erg veel aanvragen en hoe bepaal je waar je wel of niet aan geeft? Lees meer »
geplaatst op: 30-12-2016

Al bijna 2 jaar sinterklaas

5 december 2014, de dag waarop vier Teylingers bij de notaris aan tafel hun handtekening zetten op een akte ter oprichting van Stichting Jacoba van Beierenfonds Teylingen. De datum lijkt bijna opzet, maar staat in ieder geval symbool voor het doel van het fonds. Lees meer »
geplaatst op: 30-12-2016

Jacoba van Beierenfonds: voor en door Teylingers

Het Jacoba van Beierenfonds viert deze week zijn eerste verjaardag. Het bestuur is ambitieus en wil meer inwoners bereiken, want zo wordt wonen in Teylingen nog beter en leuker. Lees meer »
geplaatst op: 30-11-2016

Crowdfunding: samen kom je verder

Soms heb je een project, evenement of idee, waar veel mensen positief tegenover staan, maar waarvoor een behoorlijk hoog bedrag nodig is, om het te realiseren. Naast een bijdrage van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen kan crowdfunding dan een uitkomst zijn. Lees meer »
geplaatst op: 22-06-2016

Crowdfunding voor jubileum Ex-Voto

In september 2016 bestaat jongerencentrum Ex-Voto in Voorhout 30 jaar. In de maand oktober willen ze dit vieren middels een maand lang activiteiten. Lees meer »
geplaatst op: 14-06-2016

Durf jij de uitdaging aan!!

Scoutingspeurtocht door Voorhout, mede dankzij de financiële steun van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen was deze dag super geslaagd. Lees meer »
geplaatst op: 10-06-2016

Teylingen recyclet 1000 euro bijeen voor lokaal fonds

De inwoners van Teylingen hebben met de actie van Wecycle een cheque van € 1000,- voor het Jacoba van Beierenfonds verdiend. Lees meer »
geplaatst op: 04-06-2016

Wat heeft Jacoba van Beieren met basketbal te maken?

Dankzij het Jacoba van Beierenfonds Teylingen krijgt het tweede basketbalevent van Forwodians in Voorhout een extraatje. Lees meer »
geplaatst op: 03-06-2016

Lohman-orgel na negen maanden restaureren terug in Warmond

Ter gelegenheid van dit restauratieproject stelde de orgelcommissie, mede dankzij een donatie van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen, een bijzonder boekwerk getiteld 'Lohman in Warmond' samen. Het hardcover boek staat vol met historische verhalen over het orgel en zowel de Hervormde als de Protestantse kerkgemeenschap te Warmond. Lees meer »
geplaatst op: 11-05-2016

Met een bordje soep bij u op de stoep!

Er is niets lekkerders dan zelf gekookte soep van groenten en kruiden zie je zelf hebt geplant, verzorgd, zien groeien en hebt geoogst. Leerlingen van de basisscholen in Warmond kunnen dat meemaken met dank aan dit project. Lees meer »
geplaatst op: 28-04-2016

Crowdfundactie Oranje Proms 2016

De Oranje Vereniging Voorhout is via het Jacoba van Beierenfonds een crowdfundactie begonnen, om geld bij elkaar te halen voor Oranje Proms 2016. Lees meer »
geplaatst op: 26-03-2016

Lentefeest Park Rusthof

Dankzij moedertje Natuur is het Winterfeest gewijzigd naar een Lentefeest, maar dat mocht de pret niet drukken. Lees meer »
geplaatst op: 30-01-2016

Winterse attracties en workshops in Park Rusthoff

Op zaterdag 30 januari van 12.00 tot 16.00 uur is het hart van Park Rusthoff klaar voor het winterfeest. Lees meer »
geplaatst op: 21-12-2015

Hoe Kleintje Pils de wereld veroverde

Unieke muziek voor elk publiek Lees meer »
geplaatst op: 21-12-2015

Uitreiking eerste cheques Jacoba van Beierenfonds

Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen heeft maandag de eerste cheques uitgereikt aan initiatieven die een beroep hebben gedaan voor een financiële bijdrage uit dit fonds. De uitreiking vond plaats in het clubhuis van Scouting Tjarda in Sassenheim. Lees meer »
geplaatst op: 18-11-2015

Lionsclub Slot Teylingen overhandigd cheque aan ons fonds

Als eerste formele 'we serve activiteit' overhandigde voorzitter Van Zanten van Lionsclub Slot Teylingen een cheque ter waarde van 500 euro aan voorzitter Wim Ouwehand van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen. Lees meer »
geplaatst op: 13-11-2015

Van Kesteren Schilders steunt Jacoba van Beierenfonds Teylingen

Als eerste bedrijf in de regio doneert Van Kesteren Schilders uit Voorhout een bedrag aan het Jacoba van Beierenfonds Teylingen. Dit doet het bedrijf samen met verfmerk Sikkens. Lees meer »
geplaatst op: 26-10-2015

Goed bezochte fondswervingsavond

De workshop Fondsenwerving laat de deelnemers kennismaken met de fondsenwereld. De cursus is bedoeld voor iedereen die een project heeft of wil starten, waarvoor een extra financiële bijdrage nodig is. Lees meer »
geplaatst op: 08-10-2015

ANBI status voor JVB fonds

Onlangs is aan het fonds de ANBI status verleend. Lees meer »
geplaatst op: 06-10-2015

Aanwezig bij de wijkmarkt in Warmond

Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen was 6 oktober ook met een vertegenwoordiging aanwezig op de wijkmarkt in Warmond. Lees meer »
geplaatst op: 06-09-2015

Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen is een feit

De eerste cheque is binnen om het Jacoba van Beierenfonds Teylingen mee te vullen. Dank aan alle bezoekers die er een succesvolle lancering van hebben gemaakt. Lees meer »
geplaatst op: 16-08-2015

Introductie Jacoba van Beierenfonds Teylingen

Op vrijdag 4 september wordt om 16.00 uur in Hotel Van der Valk het Jacoba van Beierenfonds Teylingen geïntroduceerd. Aanleiding voor de oprichting van dit fonds is dat door een terugtrekkende overheid en teruglopende sponsorinkomsten, verenigingen en andere maatschappelijke initiatieven moeilijker te realiseren zijn. Lees meer »
geplaatst op: 13-08-2015

Crowdfunding in plaats van subsidie

De gemeente heeft de laatste jaren de subsidiekraan voor verenigingen dichtgedraaid. Crowdfunding is volgens het nieuwe Jacoba van Beierenfonds de alternatieve manier van het financieren van lokale initiatieven. Lokale verenigingen en initiatieven kunnen hiervoor vanaf september terecht bij het fonds dat geld inzamelt bij inwoners en bedrijven. Fonds 1818 verdubbelt de bijdragen. Lees meer »
geplaatst op: 05-12-2014

Officiële oprichting van het fonds

Op 5 december 2014 is het Jacoba van Beierenfonds Teylingen officieel opgericht. De bestuursleden zetten met veel enthousiasme hun handtekening onder de statutaire akte in het bijzijn van Notaris de Ruiter uit Sassenheim. Er moet nog hard gewerkt worden voordat het fonds echt operationeel is, maar met de betrokkenheid en energie van deze mensen hoeft dat niet lang te duren. Lees meer »
geplaatst op: 06-05-2014

Startbijdrage van Fonds 1818

Fonds 1818 schenkt EUR 3.000 aan het burgerinitiatief om een lokaal fonds op te zetten in Teylingen. Deze bijdrage wordt gebruikt om het fonds verder te ontwikkelen. Lees meer »