Geplaatst op: 04-06-2016
Dankzij het Jacoba van Beierenfonds Teylingen krijgt het tweede basketbalevent van Forwodians in Voorhout een extraatje.
Annet van der Putten, drijvende kracht achter dit event en voorzitter van de sponsorcommissie vertelt:” Vorig jaar hebben wij ons eerste Streetball Event georganiseerd. Wij waren heel blij dat er ook jongen in een rolstoel zich had ingeschreven. Want basketballen kun je namelijk ook als je in een rolstoel zit. Wij hebben toen een ander jeugd basketbal team uitgenodigd om tegen hem te komen spelen. Dit was super leuk en bij dit onderdeel waren heel erg veel kinderen aan het kijken. Ze vonden het super spannend en hadden nog nooit eerder rolstoelbasketbal gezien. Je ziet dat deze kinderen helemaal niet zielig zijn maar stoer en hoe gek het ook klinkt eigenlijk vergeet je de rolstoel als je aan het kijken bent. Dit jaar willen we de valide kinderen laten ervaren hoe het is om in een rolstoel te basketballen, zodat in de zomervakantie valide en minder valide kinderen samen op een van de basketbalveldjes in Teylingen een balletje kunnen gooien. Hoe gaaf zou dat zijn!”
Dankzij het Jacoba van Beierenfonds Teylingen kan de basketbalvereniging o.a. rolstoelen inhuren en komen er ook leuke clinics. Het streetbasketball dat ’s zomers in vele grote steden ook in Nederland wordt georganiseerd trekt veel belangstelling bij de basketbalwereld. Forwodians organiseerde samen met de Combibrug voor alle leerlingen van basisscholen in Teylingen op 4 juni jl. een echt streetbasketball event in en rond sporthal de Tulp in Voorhout. De naam van dit event is “Let it roll!” gedoopt.
« Terug