Geplaatst op: 13-11-2015
Als eerste bedrijf in de regio doneert Van Kesteren Schilders uit Voorhout een bedrag aan het Jacoba van Beierenfonds Teylingen. Dit doet het bedrijf samen met verfmerk Sikkens.
Het Jacoba van Beierenfonds ondersteunt maatschappelijke initiatieven in de gemeente Teylingen. Het fonds, dat is opgericht in december 2014, zamelt geld in bij burgers en bedrijven. Met dit geld kunnen lokale burgerinitiatieven, verenigingen en stichtingen projecten financieren op het gebied van cultuur, sport, welzijn, natuur en milieu.

Van Kesteren Schilders en Sikkens doneren 1500 euro aan het fonds; een bedrag dat wordt verdubbeld door Fonds1818. Als onderneming en werkgever is Van Kesteren Schilders al tachtig jaar stevig verankerd in de Teylinger gemeenschap.

Nu gemeentelijke subsidies verdwijnen of worden afgebouwd, hebben verenigingen in toenemende mate geldgebrek. Het is goed als burgers en bedrijven proberen in dit gat te springen. Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen creëert met een eenvoudige procedure een extra mogelijkheid om geld te werven. Het doel van het fonds – het vergroten van de leefbaarheid in Teylingen – onderschrijven wij natuurlijk van harte”, aldus mede-eigenaar Loek van Noort.

Het verfmerk Sikkens wordt geproduceerd door AkzoNobel, dat met zijn fabriek in Sassenheim ook een duidelijke band met de regio heeft. Van Noort: “Ons bedrijf bestaat sinds 1935, en Sikkens sinds 1792. Samen staan wij voor meer dan driehonderd jaar ervaring én voor aandacht voor de lokale samenleving.”

Bron: Teylingen.nieuws.nl
« Terug