Geplaatst op: 08-05-2017
Musicalgroep Up2Stage uit Sassenheim bestaat tien jaar en om dit te vieren brengt de club in november een sprankelende jubileumshow op de planken.
Het organiseren van een grote musical kost veel geld en daarom start Up2Stage een crowdfundingsactie. De musicalgroep vraagt liefhebbers van muziek en dans financiële steun om de feestvoorstelling mogelijk te maken en hoopt met deze actie vijfduizend euro in te zamelen.

De crowdfunding is op 5 mei tijdens het Bevrijdingsconcert aan de Oude Haven van start gegaan. Hier vertoonde Up2Stage enkele nummers uit de nieuwe musical. Gelijktijdig werd de website gelanceerd, waarop mensen kunnen doneren. De actie loopt tot 17 juni en wordt afgesloten met een optreden tijdens het Vrije tijd festival in Park Rusthoff. Up2Stage hoopt met de actie vijfduizend euro in te zamelen.

Essentiële bijdrage
Het geld van de crowdfunding is heel belangrijk om de kosten voor de musical te dekken, zegt Koos Burgmeijer, voorzitter van Up2Stage. De musicalgroep krijgt van enkele fondsen een financiële bijdrage voor de voorstelling, maar de hoogte daarvan is afhankelijk van de crowdfunding. Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen draagt €1.500,- bij aan deze campagne.

Doneren
Doneren kan al vanaf vijf euro en je krijgt daar ook nog iets voor terug. Van een bedankkaart voor een gift van 10 euro tot VIP-kaarten voor het optreden of zelfs een kinderpartijtje bij donaties van 100 euro of hoger. Doneren en dus bijdragen aan deze jubileumshow kan via deze website van voorjebuurt.nl.

Speciaal geschreven musical
Voor de jubileumshow is een nieuwe musical in de maak, genaamd Enigami. Een verhaal over een gezin met vier kinderen tijdens de tweede wereldoorlog. Vader moet naar het leger en voor de kinderen is het te gevaarlijk om in Rotterdam te blijven. Zij gaan logeren in de Bollenstreek bij een vreemde maar fantasierijke professor en zijn excentrieke huishoudster. De kinderen ontdekken daar de poort tot een fantasieland, Enigami.

Kunnen de kinderen Enigami redden en gaan ze hun familie nog terugzien? Het jubileumstuk Enigami wordt opgevoerd op zaterdag 25 november en zondag 26 november in de theaterzaal van het Rijnlands Lyceum Sassenheim.

Up2Stage
Up2Stage is 10 jaar geleden opgericht in Sassenheim door drie enthousiaste broers. Tientallen jongeren vinden er inmiddels een plek waar ze hun zang-, dans, en acteertalent kunnen ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op www.up2stage.nl en www.facebook.com/Up2Stage.
« Terug