Geplaatst op: 29-03-2017
Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van het Historisch Genootschap Warmelda heeft auteur Mathieu Fannee het eerste exemplaar van zijn boek 'Heren van Warmond en Woude (985-1503)' overhandigd aan een directe afstammeling van deze heren.
De nietsvermoedende Jaap van Grieken kreeg tot zijn grote verrassing het boek officieel overhandigd. De Warmonder blijkt een directe afstammeling van de oude heren van Warmond te zijn. Even daarvoor had Fannee, naast auteur ook bestuurslid bij Warmelda, het publiek verrast met een film van de hand van Jan Versluijs, waarin hij over de geschiedenis van de oude ridders en heren van Warmond vertelde.

Het boek, dat mede mogelijk gemaakt is door het Jacoba van Beierenfonds Teylingen en de Stichting Professor van Winter Fonds, is sinds dinsdag 28 maart officieel te koop bij boekhandel 'Boek Kado Enzo' (Dorpsstraat 106), bij de VVV, en ook op warmelda.nl.

Restauratie starttoren
Ook architect Marcel van Dijk verzorgde een presentatie, maar dan over de onlangs gerestaureerde starttoren van de Koninklijke Watersportvereniging De Kaag in Warmond. De starttoren, die door Van Dijk echt 'het icoon van de Kagerplassen' werd genoemd, dateert uit 1921 en was er na een eeuw trouwe diensten wel heel slecht aan toe. De restauratie werd een ware ontdekkingstocht: niet alleen langs de beschadigingen door insecten of door de tand des tijds, maar ook langs de toepaste technieken. Zo werd ontdekt dat het houtwerk oorspronkelijk een heel andere kleur had. Nu de restauratie door Van Dijk gereed is gekomen, staat de starttoren er weer prachtig bij en kan iedereen tijdens het vaarseizoen weer van dit icoon genieten.

Bron: De Teylinger
« Terug