Geplaatst op: 06-09-2015
De eerste cheque is binnen om het Jacoba van Beierenfonds Teylingen mee te vullen. Dank aan alle bezoekers die er een succesvolle lancering van hebben gemaakt.
De gemeente heeft de laatste jaren de subsidiekraan voor verenigingen dichtgedraaid. Crowdfunding is volgens het nieuwe Jacoba van Beierenfonds de alternatieve manier van het financieren van lokale initiatieven. Lokale verenigingen en initiatieven kunnen hiervoor vanaf september terecht bij het fonds. Tot 1500 euro kan het fonds zelf aanvragen behandelen en financieren. Voor bedragen van 1500 tot 10.000 euro moet de aanvrager door middel van crowdfunding geld inzamelen bij inwoners en bedrijven. Fonds 1818 verdubbelt deze bijdragen.

De reacties tijdens de borrel na afloop van de presentatie waren positief. Het Jacoba van Beierenfonds moet zich nu in de praktijk bewijzen als de eerste aanvragen worden ingediend.

Wethouder Arno van Kempen opende de website van het fonds door 5 euro bij te dragen aan een crowdfunding actie.

Van der Valk Hotel Sassenheim heeft voor de presentatie een van de net opgeleverde zalen van het conferentiecentrum op de eerste verdieping beschikbaar gesteld.


« Terug