Geplaatst op: 19-03-2018
Afgelopen zaterdag werd in Ontmoetingswerkplaats De JoJo in Sassenheim weer een bijeenkomst gehouden van Repair Café Teylingen. Tijdens deze bijeenkomst konden de vrijwilligers gebruik maken van de gloednieuwe gereedschapswagen, die onlangs is aangeschaft.
Jacoba van Beierenfonds
Na een aanvraag met de titel ‘Goed gereedschap, is het halve werk’ ontving Stichting Repair Café Teylingen een bijdrage van maar liefst € 1500,- van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen om een goed gevulde gereedschapswagen aan te schaffen. Hiermee wordt het klussen voor de vrijwilligers echt een feestje. 

Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen is een lokaal fonds, dat als missie heeft om de leefbaarheid en kwaliteit van de samenleving in de gemeente Teylingen te verbeteren. Met dat doel zet het fonds zich in om goede ideeën, financiële middelen en beschikbare kennis bijeen te brengen.

Nieuw gereedschap
De vrijwilligers zijn ontzettend blij met het nieuwe gereedschap, wat het klussen en repareren natuurlijk een stuk makkelijker maakt. Ze hebben goed onderzoek verricht, voordat de daadwerkelijke keuze werd gemaakt. Uiteindelijk zijn ze zeer tevreden met de kwaliteit van het gekozen merk van deze 700-delige gereedschapswagen.

Gered Gereedschap
Sinds kort is het Repair Café ook officieel inzamelpunt van Gered Gereedschap. In de JoJo aan het Hortusplein in Sassenheim staat een grote inzamelbak, waar iedereen oud en afgedankt gereedschap in kan doneren. Dit wordt opgehaald door de vrijwilligers van Gered Gereedschap Den Haag en door hen opgeknapt. Vervolgens maken zij daar pakketjes van, om naar bijvoorbeeld leerlingen van een timmeropleiding in Afrika te sturen.

Dus heb je nog oud gereedschap in de schuur? Doneer het aan Gered Gereedschap via de inzamelbak in de JoJo!

Repair Café Teylingen
Het Repair Café Teylingen houdt nog steeds iedere derde zaterdag van de maand een gezellige repareer bijeenkomst. Sinds de opening van de JoJo zijn ze echter ook op doordeweekse dagen (dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur) geopend om kapotte items te repareren. Kijk voor meer informatie op de website of volg het Repair Café Teylingen en op Facebook.

Bron: Teylingen.nieuws.nl
 
« Terug