Geplaatst op: 12-04-2017
​Om de vele aanvragen voor ondersteuning van initiatieven, projecten en evenementen te kunnen honoreren, heeft het Jacoba van Beierenfonds Teylingen uiteraard geld nodig. Daarom is elke bijdrage, groot of klein, welkom.
Gelukkig heeft Gemeente Teylingen de toezegging gedaan om, tot en met 2018, jaarlijks 20.000 euro bij te dragen. Een mooi bedrag, waarmee veel kan worden gedaan. Maar nu alsmaar meer verenigingen, stichtingen en bewonersgroepen uit de gemeente de weg naar het fonds weten te vinden, wordt het steeds belangrijker om andere mogelijkheden te creëren, die helpen de bijdrage van de gemeente aan te vullen. Een van de doelstelling voor de komende jaren is dan ook het aantrekken van bijzondere bedrijfsbijdragen.

Wanneer bedrijven iets te vieren hebben, gaat dat vaak gepaard met een receptie of andere speciale bijeenkomst waarvoor relaties en pers worden uitgenodigd. Zoals bij een verhuizing, het slaan van de eerste paal voor het nieuwe bedrijfspand, een fusie of een jubileum. Allemaal mooie gelegenheden, om een donatie aan een goed doel te doen. Een doel, dat u als ondernemer na aan het hart ligt. Of waarvan u weet, dat uw gift gemeenschapsbreed en op basis van duidelijke voorwaarden wordt besteed. Bijvoorbeeld het Jacoba van Beierenfonds Teylingen, de stichting voor en door inwoners van Teylingen, die helpt plannen te verwezenlijken om wonen en leven in de gemeente nog leuker, mooier of beter te maken. Een recent en goed voorbeeld van zo'n bedrijfsdonatie tijdens een speciale gelegenheid is Van Velzen Accountants & Adviseurs uit Warmond. Ter viering van het samengaan met Van der Zwet Accountants en Adviseurs werd het 1.500 euro aan het Fonds gedoneerd, waardoor nog meer initiatieven en projecten kunnen worden gerealiseerd.

Vrij van schenkbelasting, aftrekbaar en verdubbeld
Dankzij de ANBI-status die het Jacoba van Beierenfonds heeft, zijn zulke schenkingen vrijgesteld van schenkbelasting. Hierdoor komt het volledige gedoneerde bedrag ten goede aan de activiteiten, die het Fonds ondersteunt. Ook kan de gift voor een groot deel binnen de vennootschapsbelasting worden verrekend. Hoeveel een bedrijf aan giften mag aftrekken, staat beschreven in de Geefwet van de Belastingdienst. De gedoneerde bedragen worden dit hele jaar bovendien verdubbeld door het Fonds1818, een vermogensfonds dat maatschappelijke projecten steunt in onder andere de Duin- en Bollenstreek. Alles bij elkaar alleen maar voordelen voor u als bedrijf en voor het Jacoba van Beierenfonds, dat uw schenking kan inzetten voor de Teylingse gemeenschap. Wilt u uw bedrijfsdonatie een specifieke bestemming geven? Daarover kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Bron: De Teylinger
« Terug