arrow_back_ios Terug

Havencafé krijgt een nieuwe keuken

Het Havencafé is inmiddels een vaste ankerplaats geworden voor verschillende inwoners van Teylingen. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en waar aandacht is voor elkaar. Er worden activiteiten gedaan en maaltijden gemaakt en gegeten. Er worden gesprekken gevoerd en er wordt met elkaar gelachen.

De keuken van de Havenkerk, waar het Havencafé wordt gehouden, was echter niet berekend op het maken en verstrekken van maaltijden voor twintig gasten. Een verbouwing is nodig om de keuken te vergroten en in te richten voor de huidige activiteiten.

De Havenkerk kon deze verbouwing niet alleen financieren. Dankzij donaties van Fonds 1818, het Jacoba van Beierenfonds Teylingen en nog andere fondsen is het gelukt om de begroting rond te krijgen. Op 31 maart is de aannemer met de verbouwing begonnen. De keuken zelf is deels mogelijk gemaakt door bemiddeling van Woonstichting Stek (voorheen Vooruitgang) en HLT Uitdaging. Zij hebben Bruynzeel Keukens bereid gevonden een forse korting te verlenen op de nieuwe keuken.

De verwachting is dat er halverwege de maand mei een prachtige nieuwe keuken is gerealiseerd. Wanneer de feestelijke opening zal zijn is in deze onzekere Coronatijd helaas nog niet aan te geven. Het Havencafé ontving in 2018 het Pareltje, een vrijwilligersprijs uitgereikt door de gemeente Teylingen.